Muziekles

Voor leden van Animato bestaat de mogelijkheid om de vaardigheden op het eigen instrument te vergroten door les te nemen bij een van de instructeurs binnen de vereniging. Daarnaast wordt in de lessen veel aandacht besteed aan interpretatie en muzikale ontwikkeling. De lessen zijn mogelijk voor de volgende instrumentgroepen:

  • Koperinstrumenten - Henk Petersen
  • Saxofoons, alle typen - Marc Paschedag

Ervaring en/of het kunnen lezen van het notenschrift is niet vereist, de lessen staan open voor zowel beginners als gevorderden en voor jong en oud(er)...

De lessen worden in overleg met de betreffende instructeur ingepland. Lesduur is 30 minuten per keer met een in principe wekelijkse frequentie. In de meeste gevallen gaat het om een individuele les zodat deze geheel op maat voor de leerling kan worden samengesteld. Over het jaar bezien worden grofweg de schoolvakanties gevolgd.

Buiten de reguliere contributie zijn de lessen voor de leden verder gratis. Aanschaf van bijvoorbeeld een lesboek, rieten, schoonmaakmiddelen e.d. zijn wel voor eigen rekening. Dat geldt ook voor de aanschaf van een instrument en onderhoud. In een enkel geval kan de vereniging een instrument in bruikleen of verhuur geven, dit in overleg. Vraag naar de mogelijkheden hiervoor!

Overweeg je een eigen instrument aan te schaffen maar twijfel je over welke en hoe te kiezen uit het grote aanbod van nieuwe en gebruikte instrumenten? Ook dan zijn de instructeurs beschikbaar voor advies en ondersteuning bij en tijdens de selectie van het instrument. Gespecialiseerde winkels zoals Harry Bakker https://harrybakker.nl (voor saxofoons, klarinet en dwarsfluit, Muiderberg) of Magna Music https://magnamusic.nl (alle blaasinstrumenten en slagwerk, Roosendaal) bieden vaak ook een mogelijkheid voor huur/koop waarmee de kosten ook meer gespreid kunnen worden.

Voor meer informatie neem contact op met bestuur@muziekvereniginganimato.nl of kom langs op onze vaste repetitie avond!