Instructeurs

Koper instrumenten: Henk Petersen

Nestor Henk Petersen is sinds zijn zevende jaar actief in de blaasmuziek, als jonge muzikant volgde hij trompetlessen aan de Regionale Muziekschool in Amerfoort en speelde hij bij o.a de verenigingen 'Excelsior', 'Hosanna' en 'Showkorps Bronswerk'.


Van 1974 tot 2009 was Henk Petersen de muzikaal leider bij Animato. Ook stond hij als dirigent voor het orkest bij 'Showkorps Bronswerk' in Amersfoort en 'Vijos' in Bussum. Actueel speelt Henk trompet in het orkest en geeft hij les op de diverse koperblaasinstrumenten.

De naam Henk Petersen staat ook op heel veel van de door Animato te spelen arrangementen en bewerkingen.


Saxofoon (alle typen): Marc Paschedag

Na een late start als saxofonist in de laatste jaren van zijn middelbare schoolperiode is Marc Paschedag in 1984 toegelaten tot het Utrechts Conservatorium. Hij volgende lessen bij Andre Hemmers en internationale bekende saxofonisten als Ed Boogaard, Ivan Roth (Zwitserland) en Francois Daneels (België).

De studie werd succesvol afgerond in 1990 met het Docerend Musicus diploma en in 1992 met het Uitvoerend Musicus diploma. Als speler was Marc Paschedag de bariton saxofonist in het Rumigny Saxofoonkwartet.

Vanaf 1990 was Marc Paschedag als saxofoondocent en ensembleleider verbonden aan de Muziekschool Het Klooster in Woerden. Medewerking werd verleend aan diverse gelegenheidsorkesten:

  • Symfonie-straatorkest 'Ricciotti', zomer tournee door de Benelux;
  • Project harmonieorkest 'De Vier Winden', Concerttour naar Praag;
  • Harmonie orkest 'Ancora Musica', gast dirigent en concours.

Marc Paschedag is sinds 2019 betrokken bij Animato als speler, saxofoondocent en is daarnaast ook plaatsvervangend dirigent.